Skip to content

Kabouters is ook flexibel naar ouders toe. We houden altijd rekening met wat ouders belangrijk vinden. Kabouters kan alleen samen met de ouders opvoeden als de leidsters op de hoogte zijn van de wensen, idealen en doelen van de ouders. We willen weten hoe de ouders in het leven staan, wat hun visie is, waar zij de nadruk op willen leggen om op die manier zo goed mogelijk met hen samen te kunnen werken.

Er is dus veel communicatie met ouders. Een tien-minuten-gesprek is hier niet toereikend. Natuurlijk is er altijd tijd voor de ouder bij het halen en brengen. Minimaal twee maal per jaar vindt er een evaluatiegesprek plaats. Dit kan eventueel thuis gebeuren, zodat er geen oppas geregeld hoeft te worden.

Wij trekken dan een hele avond uit om met de ouders van gedachten te wisselen. Kabouters kan naast opvang ook advies geven bij opvoedingsvragen. We houden elke dag een digitaal schriftje bij zodat (groot)ouders kunnen lezen wat het kind die dag meegemaakt heeft. We maken veel foto’s die elke dag bij het digitale schriftje gevoegd worden. Op die manier krijgt het thuisfront een goed beeld van die dag bij Kabouters.